Nieuwsbrief 22 december 2016

Beste nieuwsbrieflezers,

 

Binnen een oogwenk was het van Sint ineens Kerst. Ook Achthoeven transformeerde binnen 24 uur. Een aantal enthousiaste ouders en onze conciërge Martin hebben tijdens de studiedag de school omgetoverd in kerstsfeer. Het resultaat mag er zijn en een waardering naar deze personen is dan ook zeker op z’n plaats. Van één van de hulpouders hoorden we dat er best ruimte was voor meer helpende handen. In een ingezonden brief licht zij dit verder toe.

De afgelopen periode stond dus vooral in het teken van ‘feest’. Eerst bracht Sint een bezoek aan Achthoeven. Het was een enorme eer de goedheiligman op zijn kar het plein op te mogen rijden. Het plein stond vol met kinderen van Achthoeven en de Mussenacker. We kijken terug op een sfeervolle en gezellige dag.

Na Sint werd het op school dus snel Kerst. Een gezellige tijd waarin vele lampjes licht en warmte brengen. Het geeft altijd een bijzondere sfeer en gevoel van saamhorigheid.

Voor groep 8 was het een spannende tijd. Zij kregen in een persoonlijk gesprek hun schooladvies te horen. Voor de meesten was het advies geen verrassing en we kijken dan ook terug op prettige gesprekken. Onze ‘achtste groepers’ kunnen zich nu gericht gaan oriënteren op hun tijd na Achthoeven. Juli lijkt nog ver weg, maar….

De studiedag van 6 december was voor de leerkrachten een spannende dag. Voor het eerst was er een gezamenlijke studiedag voor de drie Udenhoutse scholen samen. We kijken terug op een constructieve en plezierige dag. Meer hierover in het stukje ‘Toekomst Onderwijs Udenhout’.

Dit is onze laatste nieuwsbrief van 2016. Vanaf deze plaats wensen wij u een fijne kerstvakantie, heel prettige feestdagen en alle goeds voor 2017. Onze gedachten zijn bij diegenen voor wie Kerst om allerlei redenen niet die mooie tijd in het jaar kan zijn. In sommige gezinnen is sprake van (ernstige) ziekte of verdriet; weet dat we met jullie meeleven.

Vanaf vrijdag gaan onze deuren twee weken dicht. We hopen u en de kinderen op 9 januari weer in goede gezondheid te mogen begroeten.

 

Namens team Achthoeven,

René Los

Directeur

Klik hier voor de volledige nieuwsbrief.

Inschrijven voor Nieuwsbrief Achthoeven

Uit het fotoboek

IMG_20170928_133439193 (1) De groep 3 leerlingen van de groep 3/4
En wat kunnen ze gekke bekken trekken :-) Groep 3a

Laatste Nieuws

Nieuwsbrief 7
Nieuwsbrief 6
Nieuwsbrief 5
Nieuwsbrief 4