Examen Marietje Kessels Project

Op woensdag 26 november hebben alle leerlingen van groep 8 het examen van het MKP (Marietje Kessels Project) succesvol afgelegd. In een afsluitende bijeenkomst, waarbij ook de ouders waren uitgenodigd konden de leerlingen laten zien wat ze in de afgelopen periode geleerd hadden. Het MKP is een training waarbij de weerbaarheid van de leerlingen vergroot wordt.


Inhoud en opbouw MKP-training

Het project bestaat uit tien tot twaalf lessen van een uur. Twee trainers geven de lessen wekelijks op een vaste tijd. Een vrouwelijke trainer geeft les aan de meisjes en een mannelijke trainer geeft les aan de jongens. Behalve de weerbaarheidstrainers zijn ook nog leerkrachten van school bij de lessen aanwezig (één bij de meisjes en één bij de jongens).

Tijdens het project oefent een groep ook in fysieke weerbaarheid. Kinderen leren technieken om los te komen, af te weren en te ontwijken. Zo worden ze ook lichamelijk weerbaar. Met de wetenschap dat ze wat kunnen doen, worden kinderen sterker, zelfverzekerder en minder bang. Een kind met een weerbare uitstraling wordt bovendien minder snel lastig gevallen. Ook is er veel aandacht voor mondelinge weerbaarheid en uitstraling. 
 
We willen alle leerlingen feliciteren met het behaalde resultaat!


 

Inschrijven voor Nieuwsbrief Achthoeven

Uit het fotoboek

IMG_20170928_133439193 (1) De groep 3 leerlingen van de groep 3/4
En wat kunnen ze gekke bekken trekken :-) Groep 3a

Laatste Nieuws

Nieuwsbrief 7
Nieuwsbrief 6
Nieuwsbrief 5
Nieuwsbrief 4