Groep 4

 

Groep 4a (Juf Maaike)

 

Welkom in groep 4a.

Juf Maaike is er op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag en op donderdag is juf Judith er. Elke week beginnen we met een kringgesprek om te vertellen wat we in het weekend gedaan hebben. We kiezen dan ook twee nieuwe hulpjes. Ze mogen de juf helpen met allerlei taken en mogen voorop in de rij lopen.  Alle andere kinderen hebben ook taakjes, zoals de computers opstarten, vegen, helpen met het inschenken van melk, etc. We doen dit altijd graag. 

Een aantal dingen die we ook nog doen:

* Iedere ochtend bespreken we het dagprogramma. Zo weten we wat we allemaal gaan doen.
* 3x per week hebben we estafette lezen en 1x per week tutorlezen. We lezen dan met een maatje uit een andere klas. Ook lezen we ‘het super snelle leesspel’.
* We rekenen elke dag. We leren: sommen t/m 20, 100, de digitale klok (hele en halve uren) en de tafels (die zijn soms best lastig). Ook mogen we 1x per week rekenen op de computer.
* Bij de schrijfles leren we aan elkaar schrijven en vanaf januari leren we de hoofdletters. We mogen dan met een vulpen schrijven.
* Bij de Vreedzame school hebben we het over gevoelens, regels, afspraken en wat we moeten doen als we conflicten hebben.
* Tekenen en handvaardigheid. Vier keer per jaar hebben we keuze-uur. Ouders komen dan met ons knutselen.
* Techniek-uur: tien keer per jaar komen ouders ons helpen met techniek.
* Taal en spelling. 
* We maken ook dictees en toetsen. 
* Tijdens de lunch kijken we vaak tv.

Willen jullie weten wat we nog meer doen? Jullie zijn na schooltijd altijd welkom om eens in de boeken van de kinderen te komen kijken.

GROEP 4/5B (JUF Celine en juf Kristel)

Uit het fotoboek

IMG_20170928_133439193 (1) De groep 3 leerlingen van de groep 3/4
En wat kunnen ze gekke bekken trekken :-) Groep 3a

Laatste Nieuws

Nieuwsbrief 7
Nieuwsbrief 6
Nieuwsbrief 5
Nieuwsbrief 4